Block till murar ger en spännande trädgård

Murarblock kan användas för att göra en trädgård eller en park till en härlig plats att vara i med variationer, spännande nivåskillnader och olika avdelningar. En utomhusmiljö i olika nivåer blir intressant att vara i och njuta av. En fristående mur skapar en rumskänsla. Det är härligt att gå runt och bli nyfiken på vad som väntar runt nästa hörn. Bind gärna samman de olika rummen med hjälp av växter eller med gångar och kantstenar. En mur kan också fungera som ett vindskydd eller ett insynsskydd.

På muren kan du plantera växter. En upphöjd plantering ger en extra dimension till trädgården. Växtmiljön blir lite torrare. Välj tåliga plantor, några som blommar tidigt och några som blommar sent. Du vill ha en så lång trädgårdssäsong som möjligt. Några växter som är gröna året runt ger dig en grön trädgård också under vintern. Stenpartiväxter fungerar alldeles utmärk. Kombinera gärna dessa med hängande och slingrande växter som växer över kanterna.

En mur med murarblock är lätt att planera och montera. Det är viktigt att göra ett ordentligt underarbete för att få ett hållbart resultat. Första raden är den svåraste raden, sedan är det bara att lägga på sten för sten, som ett pussel. Det finns olika typer av murarblock. Välj den design, storlek och färg som passar till din trädgård. Det är viktigt att blocken passar in i din trädgård och passar fint tillsammans med ditt hus. Det breda sortimentet på marknaden ger dig möjlighet till specialanpassade lösningar och det finns block för svängda murar och hörn. Om du vill avsluta muren på ett snyggt sätt finns specialanpassade block eller täckplattor. Sätt gärna in belysning i muren. Det lyser upp och ger fina effekter. Välj gärna någon trädgårdslampa som lyser upp ett större område och några som ger punktbelysning.