Heminredning

Inred ditt hem med färg

Vitt har varit det allra hetaste inom heminredning under en längre tid, men glöm inte alla andra färger. Starka färger sätter karaktär på rummet och mörkare färger gör rummet intimare. Är du inte förtjust i starka färger finns alternativet att inreda med ljusare eller dovare färger. Det finns helt enkelt hur många färger och nyanser som helst att välja bland. Färger behöver heller inte vara begränsade till väggarna i hemmet, både möbler och konst bidrar med färg och atmosfär.

Snygga lampor

Belysning är en viktig del i arbetet med att skapa ett trivsamt och inbjudande hem. Tänk motsatsen till den skarpa lysrörsbelysningen och försök istället skapa ett svagare och varmare ljus. I och med införandet av lågenergilampor har det blivit lite svårare att få till ett varmt ljus eftersom lågenergilamporna ger att ganska vitt kallt sken.

Förnya möbler med färg och textil

För dig som vill pigga upp ett rum, men som inte vill måla eller tapetsera om väggarna finns flera alternativ. Att måla om en gammal möbel lyfter rummet i ett enda svep, eller varför inte klä om en gammal stol i ett mönstrat tyg? Ännu mindre arbete krävs om du väljer att satsa på nya detaljer av olika slag. En klargul kudde i din gråa soffa piggar upp den direkt. En mönstrad matta likaså. Eller varför inte helt nya sängkläder av finaste bomullssatin?!

Konst förgyller väggarna

Tavlor gör mycket för ett rum. Då de sitter på väggarna hamnar de ofta direkt i blickfånget. Ett tips för dig som inte vill lägga ut stora summor på konst är att köpa affischer av olika slag och rama in dem. Popkonst och abstrakt konst har tendenser att vara fulla av färger. Rama in en sådan och placera den över din vitbeklädda säng så kommer garanterat rummet att kännas mer livfullt.