Inredning med tavlor och affischer

Ska du inreda ett rum, men känner att det ännu inte har fått den där känslan du är ute efter? Satsa på att inreda med tavlor och affischer! Att på olika sätt dekorera ett rums väggar gör mycket för helheten, men tänk igenom vilken känsla du vill förmedla innan du sätter igång. Fundera till exempel i vilka färger rummets övriga inredning och väggar går i. Om du har mycket mönster och färger på väggar, plädar och soffor m.m. kanske tavlor i neutrala färger och med enkla tryck eller mönster bli snyggast till? Många väljer dock att ha vita väggar och en stilren, skandinavisk, inredning med enkla linjer och färger. I dessa fall kan du ösa på ordentligt med färger, former och glada motiv för att göra rummet varmare och mer hemtrevligt.

inredning-posters

Inreda väggarna: två tips

Vilka motiv och färger du än väljer att pryda dina väggar med är den kanske svåraste frågan hur du ska hänga upp tavlorna eller affischerna. Tänk alltid över kompositionen innan du sätter igång! För ett stilrent och snyggt helhetsintryck i ett stort rum kan du satsa på stora tavlor eller affischer och till exempel placera dem över soffan, sängen eller en annan framträdande möbel i rummet. Satsa gärna på canvastavlor. Den här stilen att hänga tavlor på ger ett harmoniskt intryck.

Ett annat, och motsatt, tips som är trendigt just nu är att göra en tavelvägg någonstans i rummet. Har du kanske sparat gamla fina vykort, bilder på dig och din familj och andra fina motiv? Rama in dem i ramar av olika storlekar och former och häng sedan upp dem lite huller om buller inom en bestämd yta. Detta ger ett varmt och lekfullt intryck och kommer definitivt att pigga upp vilket rum som helst!