Kakel till köket

Oavsett om du håller på att bygga ett nytt kök eller har bestämt dig för att renovera ditt nuvarande så finns det en hel del saker att tänka på. Till exempel det här med att välja kakel. Det kan kännas som en omöjlig uppgift och det är mycket som ska stämma för att få den där känslan och uttrycket som man är ute efter. Sen gäller det också att välja färg på fogarna och hur man ska placera plattorna. Det låter som ett svårt jobb, men det är också otroligt roligt och givande! Ett vackert kakel kan skapa ett helt kök och förhoppningsvis kommer du älska det i många år framöver.

Vilken stil är du ute efter?

Kakelplattor till köket kommer i alla möjliga färger, mönster och former. De kan vara enfärgade, fyrkantiga, färgglada, avlånga, stora kakelplattor eller små mosaikplattor. Det finns helt enkelt en hel uppsjö att välja mellan och här är det stilen på ditt hem och ditt tycke och smak som får avgöra. Kanske är du ute efter ett modernt och trendigt kök, ett lantligt, ett stilrent eller ett kök i 50-talsstil? Trenderna inom kakel är i ständig förändring, men det finns också de där klassiska alternativen som aldrig går ur tiden. Inspireras gärna av kakel från andra länder för en unik och personlig känsla! Marockanskt kakel är till exempel något vi sett länge nu.

Planera er budget

Även val av material kommer spela roll i vilken känsla köket får. Du kan välja på rå cement, hamrade ytor, träklinker, Carrara marmor eller högblanka kakelplattor. Valet av detta avgörs också såklart till stor del av vilken budget du satt till kökskaklet. Här får ni noggrant gå igenom och tänka efter vad som är viktigt för er och hur länge ni tänkt ha kaklet tills det är dags för nytt.