Lackering av köksskåp

Att lacka köksluckor är något som du kanske överväger om du har skåp som ser ut som de är i behov av en ansiktslyftning men är inte redo för det. Processen för lackering innebär att lägga till en tunn beläggning av färg till ytan av skåpen. Detta ger ett extra lager av skydd mot fläckar. Även om detta är en relativt enkel process, det finns några för-och nackdelar som du bör känna till innan du hoppar in i idén på egen hand. Dessa för-och nackdelar kommer också att vara till hjälp när du bestämmer om du ska anställa en professionell att göra jobbet åt dig.

En fördel med lackering är att det inte kräver någon typ av kemisk behandling. Kemiska behandlingar är effektiva men kan skada ditt trä över tiden. Lackering kräver helt enkelt att du målar över den befintliga fläcken med ett fräscht lager av bets och lack. De kemikalier som används i den kemiska behandlingen inte få absorberas i träet på något sätt. Så om du väljer att använda en kemisk behandling, bör du vara säker på att använda en som är avsedd för träytor och inte köksskåp.

Lackering av köksskåp tar inte bort den naturliga skönheten i träet. Om du väljer att måla över din nuvarande fläck med en ljusare färg, kommer du att kunna behålla den naturliga känslan i ditt trä. Du kan också finna att tillämpa ett nytt lager av trä faner över det kala träet gör dina skåp visas nyare och mer attraktiva än de egentligen är. Detta beror på att den raffineringsprocessen faktiskt döljer repor och brister som annars skulle vara märkbar. Faktum är att genom att helt enkelt slipa skåpen, kan du faktiskt få dem att se bättre ut än de var i början.

En nackdel med lackning är att det kan ta flera dagar för hela ytan att torka. Du bör planera att slipa dina skåp igen efter din första session är klar. Anledningen är att när du tar bort all smuts, olja och andra material, måste du slipa skåpen igen. Efter att du har slipat den kala träytan, måste du applicera ett lager av lack. Även om det är sant att det klara skiktet av färg faktiskt gör träytan ser bättre ut, det kräver att du sand skåpen efteråt för att se till att det är smidigt och jämnt.

Sammantaget, medan det finns några nackdelar att måla och några fördelar till lackering, kan båda alternativen vara effektiva när de används på målade kök. För människor som inte har tid att spendera måla sina skåp, eller inte vill spendera den extra tid som krävs för att göra det, kanske de vill överväga att använda en kemisk behandling istället. Men om du väljer att använda denna metod för refinishing, bör du ha i åtanke att finish du uppnå sannolikt kommer att vara mycket mindre hållbara än en jämförbar finish du skulle uppnå med en Varnish Kit.

Innan du börjar någon typ av refinishing, är det en bra idé att noggrant mäta det område som du kommer att använda för den refinishing jobb. Om du planerar att göra arbetet själv, bör du också ta hänsyn till eventuella befintliga skador eller försämring av skåpet kanter och ansikten. Det kan vara mycket svårt att framgångsrikt refinish köksskåp med ett okänt resultat.